Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin "Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013"

COMUNICAT DE PRESA CONFERINTA DE INCHEIERE PROIECT Rasnov, Judet BRASOV 03.04.2015

COMUNICAT DE PRESA CONFERINTA DE INCHEIERE PROIECT Rasnov, Judet BRASOV 03.04.2015

In cadrul proiectului „Parteneriat Public – Privat pentru Formare Continua Performanta” – PPPFCP

In data de 03.04.2015 la Rasnov, Jud. Brasov, incepand cu orele 09.30, Centrul National de Formare Profesionala  a Personalului Propriu din cadrul ANOFM – Rasnov,  organizeaza Conferinta de incheiere in cadrul proiectului strategic „Parteneriat Public – Privat pentru Formare Continua Performanta” – PPPFCP – POSDRU/123/4.1/S/132142.

Conferinta isi propune sa  realizeze informarea asupra activitatilor realizate, beneficiilor si a valorii adaugate aduse prin proiect, a afectelor de multiplicare si obtinerea unui feed-back referitor la derularea si impactul proiectului.

La conferinta vor participa personal SPO, autoritati locale, furnizori de servicii de ocupare, furnizori de servicii de formare profesionala, angajatori si reprezentanti mass media.

Proiectul s-a desfasoarat in perioada ianuarie 2014 - aprilie 2015 si a fost  implementat de Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu din cadrul ANOFM in parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesionala  a Adultilor Brasov, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Teleorman, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Valcea, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Cluj, Social Com SRL, Insoft Development&Consulting, Asociatia Tinerii Manageri si Innovatione Terziario S.C.A.R.L. – Iter Italia. 

Obiectivul general al proiectului a fost imbunatatirea si diversificarea tipurilor de servicii furnizate clientilor, prin simplificarea accesului la serviciile de formare oferite si fluidizarea schimbului de informatii, cuprinzand si Serviciul Public de Ocupare (SPO) din 4 regiuni de dezvoltare ale Romaniei: Centru, Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia. Pe termen lung, proiectul genereaza efecte pozitive ca urmare a realizarii unei abordari si a unor metode de armonizare a ofertei cu cererea de formare profesionala: cresterea motivatiei pentru dezvoltarea profesionala si a agentiilor de formare profesionala locale si regionale ducand astfel la cresterea calitatii, eficientiei si transparentei SPO. De asemenea se urmareste simplificarea schimbului de informatii intre membrii grupului tinta, asigurand interconectarea acestora printr-un sistem informatic.

Prin obiectivele specifice  mentionam:  identificarea furnizorilor de formare profesionala din cele patru regiuni de dezvoltare a Romaniei si integrarea acestora intr-un sistem unitar de evidenta si monitotizare; dezvoltarea si operationalizarea unei retele de furnizori de servicii de ocupare si formare profesionala si  imbunatatirea accesului la serviciile de formare profesionala prin servicii de informare, consiliere si servicii de tip “self – service” in cadrul unui sistem informatic. 

Activitatile proiectului au contribuit la realizarea actiunilor promovate de POSDRU, consolidarea parteneriatelor cu partenerii sociali, modernizarea Serviciului Public de Ocupare, prin crearea unui parteneriat public – privat, format din furnizori de servicii de formare profesionala continua din sectorul public si furnizorii privati de astfel de servicii.

Proiectul a sprijinit intarirea  capacitatii SPO, a adus un plus valoare prin organizarea unor evenimente de comunicare si promovare la nivel regional al SPO prin 5 conferinte regionale, un forum national, patru forumuri regionale si contribuie la  realizarea de analiza si studii de impact.

Grupul tinta a fost format din 5 structuri/institutii SPO beneficiare ale actiunilor intreprinse prin proiect si 100 de persoane din randul specialistilor SPO, implicati in actiunile proiectului privind  transferul de bune practici si schimb de experienta, care vor dobandi competente si abilitati noi in vederea imbunatatirii si diversificarii tipurilor de servicii furnizate clientilor SPO. Cele 2 categorii de grup tinta au facut parte din cele 4 Regiuni enumerate mai sus si au fost selectate dupa criterii de vecinatate geografica, pondere somaj, nevoi de formare profesionala continua.

 

Pentru informatii suplimemtare:

CENTRUL NATIONAL DE FORMARE PROFESIONALA A PERSONALULUI PROPRIU DIN CADRUL ANOFM – RASNOV

Doamna Carmen MORARU -  Manager proiect

tel./fax: 0268/231/355