Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin "Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013"

CONFERINTA INTERREGIONALA „Transfer de bune practici si schimb de experiente in domeniul colaborarii cu furnizorii privati de servicii de ocupare si formare

In cadrul proiectului „Parteneriat Public – Privat pentru Formare Continua Performanta” – PPPFCP

       In perioada de 26- 27 februarie 2015, la Rasnov, Jud. Brasov, incepand cu orele 16:30, Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu din cadrul ANOFM – Rasnov, organizeaza Conferinta interregionala pentru transfer de bune practici si schimb de experiente in domeniul colaborarii cu furnizorii privati de servicii de ocupare si formare in cadrul proiectului strategic „Parteneriat Public – Privat pentru Formare Continua Performanta” – PPPFCP – POSDRU/123/4.1/S/132142.

        Conferinta interregionala isi propune sa dezbata transferul de bune practici si schimbul de experienta in domeniul colaborarii cu furnizorii privati de servicii de ocupare si formare in scopul identificarii celor mai bune solutii de colaborare de tip public-privat. De asemenea, in cadrul conferintei va fi prezentat sistemul informatic ce ofera servicii online de inscriere la programele furnizorilor de formare profesionala a adultilor.

La conferinta vor participa personal SPO, autoritati locale, furnizori de servicii de ocupare, furnizori de servicii de formare profesionala, angajatori si reprezentanti mass media.

Proiectul se desfasoara in perioada ianuarie 2014 - aprilie 2015 si este implementat de Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu din cadrul ANOFM in parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Brasov, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Teleorman, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Valcea, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Cluj, Social Com SRL, Insoft Development&Consulting, Asociatia Tinerii Manageri si Innovatione Terziario S.C.A.R.L. – Iter Italia.

       Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea si diversificarea tipurilor de servicii furnizate clientilor, prin simplificarea accesului la serviciile de formare oferite si fluidizarea schimbului de informatii, cuprinzand si Serviciul Public de Ocupare (SPO) din 4 regiuni de dezvoltare ale Romaniei: Centru, Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia. Pe termen lung, proiectul genereaza efecte pozitive ca urmare a realizarii unei abordari si a unor metode de armonizare a ofertei cu cererea de formare profesionala: cresterea motivatiei pentru dezvoltarea profesionala si a agentiilor de formare profesionala locale si regionale ducand astfel la cresterea calitatii, eficientiei si transparentei SPO. De asemenea se urmareste simplificarea schimbului de informatii intre membrii grupului tinta, asigurand interconectarea acestora printr-un sistem informatic.

Prin obiectivele specifice mentionam: identificarea furnizorilor de formare profesionala din cele patru regiuni de dezvoltare a Romaniei si integrarea acestora intr-un sistem unitar de evidenta si monitotizare; dezvoltarea si operationalizarea unei retele de furnizori de servicii de ocupare si formare profesionala si imbunatatirea accesului la serviciile de formare profesionala prin servicii de informare, consiliere si servicii de tip “self – service” in cadrul unui sistem informatic.

        Activitatile proiectului contribuie la realizarea actiunilor promovate de POSDRU, consolidarea parteneriatelor cu partenerii sociali, modernizarea Serviciului Public de Ocupare, prin crearea unui parteneriat public – privat, format din furnizori de servicii de formare profesionala continua din sectorul public si furnizorii privati de astfel de servicii. Proiectul sprijina intarirea capacitatii SPO, aduce un plus valoare prin organizarea unor evenimente de comunicare si promovare la nivel regional al SPO prin 5 conferinte regionale, un forum national, patru forumuri regionale si contribuie la realizarea de analiza si studii de impact.

       Grupul tinta este format din 5 structuri/institutii SPO beneficiare ale actiunilor intreprinse prin proiect si 100 de persoane din randul specialistilor SPO, implicati in actiunile proiectului privind transferul de bune practici si schimb de experienta, care vor dobandi competente si abilitati noi in vederea imbunatatirii si diversificarii tipurilor de servicii furnizate clientilor SPO. Cele 2 categorii de grup tinta fac parte din cele 4 Regiuni enumerate mai sus si au fost selectate dupa criterii de vecinatate geografica, pondere somaj, nevoi de formare profesionala continua.

In cadrul proiectului „Parteneriat public – privat pentru formare continua performanta – PPPFCP” - POSDRU/123/4.1/S/132142, au fost organizate pana in prezent cele patru conferinte interregionale pentru transfer de bune practici, dupa cum urmeaza:

  • 27 iunie 2014 – conferinta interregionala organizata la Ramnicu Valcea, regiunea de dezvoltarea SV Oltenia, de catre CRFPA Valcea unde au participat peste 50 de persoane personal SPO, autoritati locale, furnizori de servicii de ocupare, furnizori de servicii de formare profesionala, angajatori din regiunea SV Oltenia reprezentanti si reprezentanti mass media.
  • 18 iulie 2014 – conferinta interregionala organizata la Sinaia, regiunea de dezvoltarea Sud – Muntenia, de catre CRFPA Teleorman, la care au participat peste 50 de membrii ai grupului tinta personal SPO, autoritati locale, furnizori de servicii de ocupare, furnizori de servicii de formare profesionala, angajatori din regiunea Sud –Muntenia si reprezentanti mass media.
  • 3 octombrie 2014 – conferinta interregionala organizata la Cluj Napoca, regiunea de dezvoltarea Nord – Vest, de catre CRFPA Cluj, unde au participat peste 50 de persoane ai grupului tinta personal SPO, autoritati locale, furnizori de servicii de ocupare, furnizori de servicii de formare profesionala, angajatori din regiunea N-V si reprezentanti mass media.
  • 14 noiembrie 2014 – conferinta organizata la Brasov, regiunea de dezvoltare Centru, de catre CRFPA Brasov, unde au participat peste 50 de persoane, membrii ai grupului tinta. personal SPO, autoritati locale, furnizori de servicii de ocupare, furnizori de servicii de formare profesionala, angajatori din regiunea Centru si reprezentanti mass media.

 

Pentru informatii suplimemtare:

CENTRUL NATIONAL DE FORMARE PROFESIONALA A PERSONALULUI PROPRIU DIN CADRUL ANOFM – RASNOV

Doamna Carmen MORARU - Manager proiect

tel./fax: 0268/231/355

Sursa: http://scsocialcomsrl.webs.com/noutati